Coneixes el pàdel?

Home » Uncategorized » Coneixes el pàdel?

Si t’agrada el pàdel, és possible que alguna vegada t’hagis plantejat quin és el seu origen. Però, primer de tot, per si no hi estàs familiaritzat, et direm que el pàdel és un esport derivat del tenis.

Es juga en una pista de 10×20 metres, dividida a parts iguals per una xarxa de 0,88-0,92 cm. d’alçada. A diferència del tenis, la pista està envoltada per parets (avui de vidre) que permeten el rebot de la pilota (molt similar a la de tenis) i la continuació del joc.

En comptes d’una raqueta, els jugadors de pàdel utilitzen una pala sense cordatge i amb unes dimensions més curtes que els estris de Nadal o Federer. L’evolució també ha arribat al pàdel i ha permès substituir les inicials i pesades pales de fusta per lleugeres pales de fibra de vidre, titani, fibra de carboni o grafit. Les dimensions oficials de la pala de pàdel són 45,5 cm de llarg per 25 cm d’ample i per 38 mm de gruix.

Fa aproximadament 10 anys, el pàdel va arribar al seu punt àlgid en popularitat i nombre de practicants. Avui és un dels esports de moda. Però, el que potser no saps és qui, quan i on es va inventar aquest esport.

Any 1969, Acapulco. Enrique Corcuera adapta a la seva finca un terreny de 20×10 metres envoltat de parets amb l’objectiu que la vegetació no invaís la pista. Es jugava amb pales de fusta i el van batejar com Paddle-Tennis.

1969, Acapulco. Primera pista de pàdel creada per Corcuera a la seva finca.

Aquest esport comença a ser popular gràcies al fet que Alfonso de Hohenlohe, un bon amic de Corcuera, el visita l’any 1974 i queda tant entusiasmat amb la idea que construeix les dues primeres pistes de pàdel a Marbella.

Per què el pàdel ha crescut tant?

El pàdel és un esport fàcil de practicar, no demana gran forma física, és barat i, sobretot, és molt sociable; doncs, es juga per parelles com els dobles de tenis.

No es coneixen xifres de practicants a Andorra però a Espanya el juguen més de 3,5 millons d’aficionats. El 25% de les actuals 70.000 llicències federatives estan a Catalunya.

L’esport de moda segueix amb el seu imparable creixement també a Andorra. Tan és així que Financera d’Assegurances patrocina l'»Open Pàdel Financera d’Assegurances« que es celebrarà des del 2 al 5 de maig a les instal·lacions del Club Principàdel de Santa Coloma.

T’hi esperem!!

Publicado