Alguns hàbits al volant et poden costar una sanció.

Home » Uncategorized » Alguns hàbits al volant et poden costar una sanció.

Alguns hàbits al volant et poden costar una sanció.

Publicado

Els humans som “animals de costums”. Un cop adquirim un hàbit, costa molt canviar-lo. Quan conduïm, i més si no ho hem fet en un temps, mantenim una sèrie de mecanismes que ens poden costar una sanció.


Per exemple:

Circular permanentment per l’esquerra:

Per autopistes i autovies, el carril esquerre està quasi sempre embussat. En canvi, a la resta de carrils es circula amb fluïdesa. El Reglament General de Circulació especifica que, com a norma general, s’ha de circular per la dreta. Entorpir la circulació tot circulant pel carril de l’esquerra pot comportar una sanció de 200 euros.

Conduïr amb el colze per la finestra:

Circular amb el colze recolzat no sempre és motiu de sanció. Només ho és, segons diversos articles del reglament, si aquesta postura limita la llibertat de moviments del conductor, el control del vehicle o la seva atenció a la conducció.

Tocar el clàxon en situacions de no emergència:

Oblidem-nos també de fer sonar el clàxon cada vegada que algun conductor ens molesti o per mostrar-li el nostre disgust per alguna maniobra. El reglament és molt clar en aquest aspecte. Només preveu l’ús de les “advertències acústiques” en tres situacions molt concretes:

  • Per evitar un possible accident, especialment en vies estretes amb moltes corbes.
  • Per advertir, fora de núcli urbà, al conductor d’un altre vehicle de la nostra intenció d’avançar-lo.
  • En situacions de màxima urgència en què, per la raó que sigui (sempre justificada), el vehicle necessiti pas prioritari. En aquest cas s’ha d’indicar utilitzant «l’avisador acústic» de forma intermitent i activant el llum d’emergència, si en té, o agitant un mocador o amb algun procediment similar”.

Condueix amb precaució.