Elimina la mala olor del teu cotxe

Home » Uncategorized » Elimina la mala olor del teu cotxe

Elimina la mala olor del teu cotxe

Publicado

Si tenim en compte la quantitat d’hores que passem de mitjana a l’interior del nostre cotxe no resulta estrany que, a vegades, l’olor de «cotxe nou» desaparegui. El tabac, els menjars i les begudes o substàncies de tota mena que es puguin vessar, pot arribar a formar un conglomerat d’aromes molt desagradable i que, a vegades, és difícil desprendre’s.

Per a prevenir que la mala olor s’apoderi del teu cotxe, el millor és evitar menjar dins del cotxe. Si alguna beguda o tros de menjar cau, deixa que se sequi sobre la tapisseria abans de netejar-les i al cap d’una estona utilitza un raspall suau que eviti danys o decoloracions als teixits dels seients.

Tot i que a primera vista no sembla que hi hagui res que pugui estar generant mala olor, una primera mesura és la d’aspirar l’interior. D’aquesta manera podràs eliminar totes les restes de menjar que hi hagi al cotxe, des de molles fins a pols o la sorra acumulada, inclús pèls de gos que es vagin incrustant en la tapisseria. Si l’olor està impregnat a algún dels elements del cotxe que es poden netejar, eliminaràs l’olor amb aquesta tècnica. Tot i que l’amoníac té una olor desagradable, si l’utilitzes com un producte de neteja dissolt en aigua, el resultat et sorprendrà. No només desapareixerà la mala olor sinó que la tapisseria, el sostres i les catifes recuperaran el seu aspecte original. Una vegada has netejat tots els elements tapissats, és important que se sequin a la perfecció mentre es ventila el cotxe.

El bicarbonat també és una bona solució per aquest casos. Escampar el bicarbonat de sodi pel cotxe és una genial idea. Pots fer-ho sobre les catifes i els seients una vegada els has aspirat. El bicarbonat de sodi ajuda en aquests casos, ja que tot i no tenir olor, compta amb propietats tant per a neutralitzar, com per a regular el pH de les substàncies. Això ajuda a eliminar les males olors.

Encara que sembli estrany, el cafè té un efecte més o menys semblant al del bicarbonat de sodi. També és eficaç per eliminar l’olor de menjar, ja que la neutralitza. A diferència del bicarbonat, el cafè impregnarà el cotxe amb la seva fragància. Així que si t’agrada l’olor de cafè, aquesta és una bona opció.

Un altre truc, és fer que la mala olor del cotxe s’evapori. Moltes vegades l’olor queda impregnada en materials com seients de tela. Si aconsegueixes que el vehicle arribi a una temperatura elevada al seu interior, pots fer que l’olor desaparegui a través de l’evaporació.

Per últim t’aconsellem que no utilitzis ambientador. És normal que quan el cotxe fa mala olor, s’utilitzi l’ambientador. En realitat aquest tipus de productes només intenten disfressar l’olor del cotxe però no tenen èxit a llarg termini.