Consells per triar la millor cadireta de cotxe pels teus fills

Home » Uncategorized » Consells per triar la millor cadireta de cotxe pels teus fills

El 40% dels accidents de trànsit mortals en menors de 14 anys no disposaven d’un sistema adequat de retenció infantil. Per evitar-ho, tria’n un que s’ajusti a l’edat i al pes del teu fill.

Arriben les vacances d’estiu i els llargs desplaçaments en cotxe.

L’objectiu és recordar a tots els pares l’obligatorietat de l’ús de sistemes de retenció infantil (SRI), doncs pot evitar el 75% de les morts i el 90% de les lesions en un accident de trànsit.

Els menors de 12 anys que no arribin als 135 centímetres d’altura estan obligats a emprar un SRI adequat al seu pes, quan viatgin en cotxe. La cadireta ha d’estar homologada, tal i com quedarà indicat en un segell amb la lletra «E» en la etiqueta; que, a la vegada, ens indicarà els pesos recomanats.

La cadira ha d’estar fixada al vehicle mitjançant dos o tres punts; i, sempre que sigui possible, s’ha de situar al seient del darrere. Des l’1 d’octubre de 2015, un menor només pot seure al seient del davant quan el vehicle no disposi de seients al darrere o quan tots els seients del darrere estiguin ja ocupats per altres menors de les mateixes característiques.

Hi ha quatre grups a l’hora de classificar els tipus de cadires que podem trobar al mercat:

  • Grup 0: nens menors de 18 mesos i fins 10 quilos. Es col·loquen sempre en sentit contrari al de la marxa del vehicle.
  • Grup 0+: nens menors de 18 mesos i fins 13 quilos. Com els anteriors, van en sentit oposat a la marxa.
  • Grup 1: nens d’1 a 4 anys i de 9 a 18 quilos. Es fixa a la cadira amb l’ajuda del mateix cinturó del vehicle i s’orienta de cara a la marxa.
  • Grup 2: nens de 3 a 6 anys i de 15 a 25 quilos. Es tracta de dispositius que eleven al nen fins que el cinturó del vehicle pot subjectar-lo correctament. S’han d’utilitzar coixins elevadors amb respatller per a més comoditat.
  • Grup 3: nens de 5 a 12 anys i de 22 a 36 quilos. Funcionen igual que els del grup 2.

Recorda que portar al nen als braços és extremadament perillós. Tampoc haurem de permetre que comparteixi cinturó amb ningú, doncs la seva eficàcia queda molt compromesa.

Quan el cap del nen sobrepassa el respatller, ha arribat el moment de comprar una cadira nova. Igualment, és fonamental reemplaçar la cadira per una nova si aquesta pateix qualsevol desperfecte.

Si us plau, a la carretera, màxima precaució. Sobre tot, si viatges amb nens.

Bon viatge!

Publicado