Tens mal d’esquena quan condueixes. T’ajudem a evitar-lo.

Home » Uncategorized » Tens mal d’esquena quan condueixes. T’ajudem a evitar-lo.

El mal d’esquena és molt habitual. 8 de cada 10 persones el pateixen. Conduir un vehicle és una de les activitats que poden accentuar aquesta molèstia perquè el conductor està sotmès a tensió.

Aquest és un tema que cal tractar amb especial atenció sobretot a l’estiu, quan és freqüent realitzar viatges llargs.

Cal adquirir hàbits saludables i seguir alguns consells per tal d’assegurar un trajecte agradable i evitar arribar a destí cruixit.

  • Seient: El respatller no ha d’estar molt enrere, la inclinació ha de ser de 15 a 25 graus. Des de la part superior del seient hi ha d’haver uns 30 cm fins al terra del cotxe. Pel que fa a la distància fins als pedals, la correcta és aquella que et permet embragar a fons i frenar sense haver de moure el cos.
  • Volant: La majoria de volants son ajustables (almenys en alçada i molts ja en profunditat); així, que, una vegada hagis ajustat el seient, fes el mateix amb el volant. La distància al volant t’ha de permetre moure amb facilitat. Per determinar aquesta distància, estira els braços per sobre del volant sense separar l’esquena del respatller. En aquesta posició, els canells han de coincidir amb la part superior del volant. Quan estiguis en marxa, les mans a la part superior. Si el volant fos un rellotge, les mans han de marcar les 10 i 10.
  • Miralls: Els retrovisors són molt importants, tant l’interior com els exteriors. Representen una ajuda inestimable per ser conscients del que ens envolta als laterals i a la part posterior del vehicle. Com en el cas del seient i del volant, abans d’iniciar la marxa has de tenir-los en posició correcta. T’han de permetre la màxima visibilitat, reduint els angles morts. El retrovisor interior t’ha de permetre la visió posterior sense necessitat de moure el cap.
  • Reposa-caps: La part superior ha d’estar a l’altura dels ulls (o de les orelles). Tot i que de vegades no se li presta atenció, és un dels elements més importants perquè, en cas d’accident (sobretot d’impacte per abast), ens permetrà evitar una lesió cervical greu.
  • Cinturó de seguretat: Alguns cinturons s’ajusten massa i gairebé oprimeixen; i altres queden fluixos. Ajusta’ls mitjançant els pretensors. Recorda que el cinturó és efectiu quan està ben ajustat.

Feliç viatge!

Publicado