Com soportar la calor a la nit?

Home » Uncategorized » Com soportar la calor a la nit?

L’estiu ho omple tot de llum, de color, d’esbarjo… i de calor.

Durant el dia, combatre les altes temperatures és més fàcil si tenim a prop una piscina o una platja, si podem gaudir d’aire condicionat o si tenim accés a refrescos. Però, de nit, la cosa canvia; podent inclús convertir una situació molesta en una insuportable nit d’insomni.

En aquesta ocasió, et proposem 11 suggeriments que poden ajudar-te a alleujar aquesta incòmoda situació:

1. Refredar els peus
Els dits dels peus tenen moltes terminacions nervioses i són molt sensibles a la temperatura. Abans d’anar al llit, posa els peus en remull i, sobretot, un clàssic: els peus fora del llençol.

2. Gel davant el ventilador
Un truc que segur has vist a les pel·lìcules: un recipient amb glaçons davant del ventilador incrementaran la frescor de l’aire.

3. Sopar fred
Evitar els aliments al forn (incloses les pizzes) t’ajudaran a dormir millor. Passaràs menys calor perquè no provocarà un augment de la temperatura corporal. Un bon gaspatxo, i a dormir.

4. Prohibides les dutxes fredes
Una dutxa freda només et permetrà estar més fresc… només mentre dura l’aigua en el teu cos. En canvi, si et dutxes amb aigua calenta, el contrast de temperatura quan surtis et proporcionarà sensació de frescor.

5. Pijama, dues talles més gran
Per a qui té el costum de dormir en pijama inclús quan les temperatures collen més, el consell és portar-ne un dues talles més gran. Per comoditat, perquè corri l’aire i per frescor.

6. Mantenir les pulsacions baixes
Abans de posar-te al llit, refresca amb aigua freda o gelada les zones dels canells, el coll, turmells o fins i tot els colzes.

7. Llençols de cotó
Els materials naturals són molt més transpirables que els teixits sintètics. El seu ús t’ajudarà a no acumular suor i a què el cos «respiri».

8. Hidratar-se força
L’aigua, encara que sembli un tòpic, és molt necessària per evacuar la calor. Abans d’anar a dormir, un got d’aigua fresca ajuda a dormir millor. I, sobretot, disposa de reserves ben a prop per si a mitjanit s’ha d’apaivagar la set.

9. Tancar-ho tot de dia
Finestres tancades, persianes baixades i les llums apagades. Per no perdre la frescor de dins de casa, perquè barra el pas a la calor i per evitar que l’energia de la llum provoqui xafogor.

10. Compte amb dormir acompanyat
El cos humà genera calor. Així que, si dormim acompanyats, procurem deixar espai per no acumular aquesta calor. El cos necessita espai i aire, sobretot en temporada d’estiu.

11. Fora del llit el portàtil i la resta d’aparells electrònics
La necessària refrigeració dels processadors d’aquests aparells requereixen que el seu motor s’activi; i, en conseqüència, provoqui escalfor. Si no és imprescindible, fem-los fora del llit.

…i bona nit…

Publicado