5 trucs casolans perquè la teva llar faci bona olor.

Home » Uncategorized » 5 trucs casolans perquè la teva llar faci bona olor.

5 trucs casolans perquè la teva llar faci bona olor.

Publicado

Mantenir la casa neta és imprescindible per gaudir plenament de la calidesa d’una llar confortable. Però, tan important és mantenir el lloc allunyat de la pols i la brutícia, com generar un ambient amb una olor agradable. 
L’ús d’ambientadors són una alternativa generalitzada. Però, no sempre és una bona opció. A voltes, l’olor és massa intensa, de vegades la roba es queda impregnada, sovint no acabem d’encertar l’aroma… i, generalment, és una despesa que podem estalviar-nos.

Les plantes d’interior són una bona opció

A més de ser un acollidor element decoratiu, algunes plantes d’interior ens ajudaran a mantenir una aroma agradable. Amb no massa atencions les plantes aportaran grans beneficis al nostre habitatge. Gardènies, geranis i orquídies, entre d’altres, són una bona opció per decorar i aromatitzar l’ambient. També pots optar per flors de gessamí en un recipient amb aigua.

Espelmes aromàtiques

Les espelmes aromàtiques de diferents aromes són una interessant opció per generar una olor agradable. Tot i apagades, les pots distribuir per diferents racons de la casa o, fins i tot, dins dels armaris o entre la roba. Així, quan obris la porta podràs gaudir d’una glopada d’aroma agradable. Estant apagades també emeten olor. Si volem intensificar l’aroma, podem encendre-les, però sempre sota la nostra supervisió i tenint en compte de no posar-les prop de cortines o d’altres elements combustibles que puguin provocar un incendi.

Per al terra, aigua amb llimona

Omple la galleda de fregar amb aigua temperada i afegeix el suc d’un parell de llimones espremudes. És un truc molt efectiu per aconseguir que el terra s’impregni d’una olor fresca i molt gratificant. Fregar el pis d’aquesta manera deixarà un perfum molt natural en l’aire.

La ventilació, un element clau

Pot semblar-te obvi, però una bona solució per fer fora les males olors és simplement ventilar adequadament l’habitatge. Obrir les finestres al matí és elemental per descarregar l’aire carregat de la casa. Deu minuts són suficients per renovar l’aire i eliminar qualsevol olor. És recomanable procurar que es generi una mica de corrent, obrint més d’una porta o finestra que donin a l’exterior.

Compte amb les zones humides

Els llocs de la casa on s’acumula humitat són els més propensos a generar males olors. En aquests casos és poc recomanable sobreposar-hi una olor més forta, com un ambientador. És preferible primer eliminar la humitat. Recorda ventilar la zona d’una forma adequada i situar un pot amb carbó vegetal o un bol amb arròs per tal que absorbeixin l’aigua de l’ambient, tot eliminant aquesta humitat que provoca males olors.

Fes de la teva llar un lloc confortable i amb personalitat pròpia.