10 consells per llogar casa teva de forma segura.

Home » Uncategorized » 10 consells per llogar casa teva de forma segura.

Si vols llogar el teu pis, segurament busques sencillesa, rendibilitat i seguretat per administrar i protegir el teu patrimoni.

A continuació et proposem 9 consells que estem segurs t’ajudaran a aconseguir aquests objectius:

Demana consell a un professional per llogar l’habitatge i inclús per gestionar l’arrendament. A més d’assessorar-te per establir un preu adequat, t’aconsellarà en la selecció del llogater i t’ajudarà en la confecció i signatura del contracte.

Segmenta el perfil de l’arrendatari. A qui li vols llogar casa teva? Quin públic busques? Abans de passar a l’acció, tingues clar com hauria de ser el llogater perfecte per a tu. Families amb nens, persones que viuen soles, amb mascotes, joves, grans… Determinar un perfil t’ajudarà a construir arguments a mida d’aquesta segmentació i a estalviar-te problemes de convivéncia o conflictes veinals.

Prepara l’habitatge. Posat en el lloc del llogater. Sigues conscient que una deficient preparació de l’habitatge, no ajustada al perfil d’arrendatari que busques, pot fer-te perdre oportunitats.

Filtra els candidats. Un arrendatàri respectuós amb el teu pis o casa, i que pugui mostrar-te una nòmina recurrent és el primer indici per assegurar-te el cobrament del lloguer.

El preu del lloguer. Les variacions en el mercat immobiliari son un problema a l’hora d’establir el preu del lloguer. Una quota mensual excessiva dificultarà la signatura del contracte; i un preu massa baix, et farà perdre rendibilitat.

La fiança i garanties addicionals. La fiança és d’obligat compliment segons la llei d’arrendaments urbans (LAU), i ha de ser equivalent a una mensualitat de la renda de lloguer. A més de la fiança, la llei et permet demanar a l’arrendatari altres garanties addicionals que cobreixin un possible impagament.

Compleix amb la normativa. Quan es formalitza un contracte d’arrendament d’habitatge cal tenir en compte la possibilitat de «clàusules nul·les». És a dir, aquelles clàusules que limiten els drets del llogater, i que la llei sí li concedeix.

Contractar una assegurança de lloguer que inclogui la garantia de cobrament de la renda, la compensació per vandalisme o deteriorament de l’immoble i la cobertura de les possibles despeses d’un advocat, si cal.

L’importància de l’arrendatari de confiança. Considera el valor d’un bon arrendatari que paga la renda puntualment i que té cura de l’habitatge. No és tan habitual com potser imagines. Inclús, si és el cas, podria ser interessant planteixar-se una rebaixa en la renda mensual.

Publicado